Agressietrainingen

De krant staat vol van agressie tegen professionals. Maar ook incidenten die de krant níet halen kunnen een grote impact hebben op alle betrokkenen.

Van ’t Vlie & More verzorgt agressietrainingen voor zowel profit als non-profit organisaties. Omdat veel van onze cursisten ‘doeners’ zijn, zijn ook de programma’s praktijkgericht. De trainer legt voortdurend de link tussen de theorie en de werksituatie van de deelnemers. Hierdoor is het geleerde snel toepasbaar in de praktijk.

Programma

Omgaan met agressie is een onderwerp dat vaak veel indruk maakt op cursisten. In de training leert de cursist gedrag dat zowel deëscalerend werkt en past bij zijn of haar persoonlijke stijl.

Tijdens de training vormt de werksituatie van de cursist steeds het uitgangspunt.

Concrete onderwerpen die aan de orde komen zijn:
  • soorten agressie & hun aanpak (frustratie, instrumenteel, willekeurig)
  • deëscalerend gedrag
  • spanningscontrole
  • grenzen ervaren en aangeven
  • schok en verwerking bij agressie incidenten

Voor deze trainingen werkt Van ’t Vlie & More samen met professionele trainingsacteurs. Door het geven van gerichte feedback vanuit hun rol vergroten zij het rendement van de training aanzienlijk.

Eén- en meerdaagse trainingen

Wij verzorgen zowel één- als meerdaagse programma’s rondom agressie. Bij de meerdaagse programma’s liggen er meestal enkele weken tussen de trainingsbijeenkomsten. In die tijd kunnen de cursisten het geleerde in de praktijk uitproberen. Knelpunten worden dan op de volgende trainingsdag besproken en geoefend.

Maatwerk

Graag ontwikkelen we samen met u een maatwerktraining die aansluit bij de onderwerpen die spelen in úw organisatie. Een training die naadloos aansluit bij het doel waarvoor u de training wilt inzetten en waarvan u en uw medewerkers na afloop het gevoel hebben dat u er echt iets aan heeft.

Meer weten? Maak een afspraak